“Bine v-am gasit!”, se aude infundat, respirandu-ne in ceafa, de peste tot, musiu Big-Brother, sosit tocmai din America (si nu din cea Latina ci din cea de Nord), de unde Obama l-a dat afara dimpreuna cu prietenul mult mai cunoscut al lui Big-Brther, Bush jr., incheind astfel un capitol de o neintrecuta ipocrizie din istoria SUA. “Bine v-am gasit dragii mei!” ne sufla la ureche fratiorul mai mare si grijuliu, despre care crezusem cu totii ca a murit de inanitie la cativa ani dupa schimonosita revolutie, care a pus grimasa ucigasului pe chipul tarisoarei noastre dragi si tot mai pline de telefoane ascultate, gemand de agenti secreti, de mici spioni cu microfoanele la rever. 

Oripilat, pus in fata unei legi pe nepusa masa, “ca si cand nimica n-ar fi”, ma intreb de unde atata bunavointa din partea “organelor statului” fata de cele 22 de milioane de teroristi, care s-au mutat, de curand, in Romania. Eu unul nu am nevoie de aceasta imbratisare comunistoida, de aceasta grija pe care mi-o poarta fratele mai mare, si daca asta inseamna implementarea normelor europene, atunci la dracu’, zic, cu normele lor, cu moneda lor tot mai scumpa si unica, cu certurile lor pe gazul din conducte si pe constitutia, care, de altfel, ar trebui sa consfinteasca drepturile NATURALE, conferite de conditia omenitatii fiecarui organism pluricelular, cordat, fara pene si cu unghii late.

Trecand mai departe, nu pot insa sa nu-mi aduca aminte ca nu mai departe de acum cateva zile, domnul presedinte cu ochelari si chelie si neinsotit de Gigi Becali a oferit tarii rezultatele comisiei prezidentiale cu privire la modificarea constitutiei. Ceea ce a retinut probabil tuturor atentia, a fost explicatia “presedintelui tuturor romanilor-carora-li-se-asculta-telefoanele” cu privire la nevoia unei noi impartiri administrative a Romaniei, care, nemaifiind de acum un stat comunist, nu mai are nevoie sa-si supravegheze cetatenii. Savanta explicatie a presedintelui hotarat sa schimbe cursul istoriei si nevoia implementarii unei legi nedrepte (contradictie in termeni), care incalca drepturile omului, infestand putinul spatiu privat pe care il mai avea, se bat cap in cap. Aflam ca, de fapt, presedintele este daca nu frate cu dracul cel putin frate cu Big-Brother, ceea ce s-ar putea sa fie chiar mai rau.

Lucrul adevarat grav insa, este ca nimeni nu va fi oripilat, enervat, ingrozit, nimeni nu se va simti atins de actuala lege, nimeni nu va iesi in strada atat timp cat nu va fi in joc ceva de ordin material, gen taxa auto. Iar daca taxa auto era de o flagranta nedreptate, aceasta lege are implicatii principiale mult mai serioase, si reprezinta un atentat la drepturile omului. Asadar, nu ramaneti indiferenti, nu aruncati a lehamite din mana, nu va mai amintiti, la fiecare pas, ca traim in Romania, ci luati atitudine!

p.s. Transcriu legatura catre petia on-line prin care se solicita abrogarea legii in cauza: 

http://www.petitieonline.ro/petitie-p37662052.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s