Guvernul Boc numai ce s-a instalat, in plina criza, la fraiele tarii, ca a si inceput sa ofere tuturor lectii despre alcatuirea bugetului, despre procentul de marire a salariilor profesorilor, despre conjunctia lui Marte cu Jupiter si despre cum ar trebui sa ne ferim de incalzirea globala; si asta dupa ce, nu mai tarziu de anul trecut, acelasi Boc, ceva mai mic si mai imberb decat acum, isi marturisea consternarea fata de masurile anti-criza ale guvernului Tariceanu, cerea triplarea salariilor profesorilor, a pensiilor, si a frunzelor verzi pe timp de iarna. 

Dupa ce – nefericita alegere – PSD si cu PDL au ajuns la putere, au retractat toate declaratiile facute cu multa chibzuinta pe semne, cu cateva saptamani inainte si s-au pus “pe treaba”, adica pe tot felul de scandaluri si certuri, ajungand la concluzia ca singurul fel in care aceasta oribila alianta poate rezista, este sa functioneze dupa indemnul biblic “sa nu stie stanga ce face drepata!“, sau sa stie numai atunci cand e neaparata nevoie, si cand e rost de marit bugetele presidentiei, si a celor doua camere ale parlamnetului. In punctul asta – de altfel singurul – s-au inteles, n-am ce zice, perfect. 

E foarte reconfortant, pentru omul de rand – sa zicem un modest functionar public – sa fie dat afara pe motiv de criza, in timp ce Basel – cel care asigurase romanii ca vor trece foarte bine prin criza – ia toate masurile necesare sa nu aiba nimeni dintre ai lui de suferit. Si romanii sigur ca vor trece bine peste criza, adica vor supravietui – ma rog, majoritatea lor!

Lasand la o parte gluma si depasind stadiul ironiilor, sunt consternat de alcatuirea bugetului pe 2009, sunt dezolat ca tara in care locuiesc e condusa de o slehta de puslamale de cartier, de badarani,  de prostovani si de hoti, si ca o buna parte dintre intelectualii din Romania nu-si gaseste o activitate mai productiva decat justificarea prin intermediul unei complexe analize sociologice, politice si filosofice a impostoratului, a golaniei, a ipocriziei nonsalante. Si cand ni se mai spune ca, potrivit cutarui sondaj, romanii tot cu Basescu (intr-o proportie colosala), tot cu PSD si cu PDL ar vota, simt ca nu mai e nimic de facut, si ca totul se duce, iremediabil, inexorabil, dracului.

Asadar, dragi romani, iata aceasta este lectia de ipocrizie care va este servita. Bucurati-va de ea, si la toamna sa nu-l lasati pe Basel sa nu castige din primul tur, pentru ca, nu-i asa, atunci cand cineva iti arde o palma, trebuie sa intorci si celalalt obraz!

Halal sa ne fie!

Advertisements

2 thoughts on “Lectia de ipocrizie!

  1. Ma bucur sa vad ca nu mai esti sustinatorul infocat al lui Basescu… Desi, pe de alta parte e trist: chiar nu vad alta optiune mai buna. Tocmai de aceea, eu nu mai cred in politica (de ceva vreme…).

  2. Ioana! 🙂 Uite cine s-a gandit sa-mi faca mie o vizita.. Adevarul e ca, inca de acum vreun an de zile, am inceput sa ma dumiresc si eu, si daca a durat atat de mult, este tocmai pentru ca am sperat pana in ultima clipa si de la atata sperat am ajuns sa disper:). Cred si eu ca e trist, e ingrozitor de trist, insa a nu mai crede in politica nu e o rezolvare; si totusi, momentan, e singura varianta posibila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s