La doua zile de la jaful armat desfasurat in cartierul Manastur (nu de mult citeam pentru prima data, din intamplare, numele), politia romana se poate lauda cu o reusita de proportii. E drept, faptuitorii nu au fost inca prinsi, dar prinderea lor e o doar o chestiune de timp, care plictiseste publicul. Dupa indelungi analize ale casetelor video, si dupa confruntarea marturiilor depuse de personalul bancii, echipa de specialisti a IJP Cluj, a ajuns la un rezultat in stare sa-i faca sa roseasca pana si pe cei mai celebri dintre detectivi: atacatorii aveau intre 1,80 si 1,85 metri inaltime, se decreteaza triumfal, si informatia se lafaie pe toate canalele de televiziune, de radio, te imbie de pe paginile virtuale ale revistelor si televiziunilor cu promisuni languroase specifice zilei indragostitilor. Intre 1,80 si 1,85, se striga, de la balocane, ca si cand ar fi vorba de implinirea punctului 8 al proclamatiei de la Timisoara, se scandeaza, precum versurile grecesti, sa sopteste, ca si cand ar fi vorba de o poezie de dragoste trimisa de Eminescu Veronicai. Ce sa mai! 1,85 e pe buzele tuturor, si pe buzele tuturor e zambetul victoriei. Criminalii sunt ca si prinsi.

Datorita acestei informatii extrem de pretioase si cu un grad de precizie naucitor, pentru care echipa de experti va fi recompensata de catre BT cu suma de 20 de mii de lei, cercul de suspecti a fost redus de la 22 de milioane, la cateva sute de mii. Si desi informatia nu ar fi trebuit sa treaca in presa – asa cum din pacate s-a intamplat – politistii sunt convinsi, cu modestie,  ca odata facut public aceast pretios detaliu, ancheta nu va avea in nici un caz de suferit.

Insa pentru a da o mana de ajutor oamenilor legii – gandindu-va, desigur, si la suma frumusica promisa drept recompensa – ar fi indicat ca orice persoana suspecta – care are adica aproximativ inaltimea indicata de specialisti – sa fie imediat semnalata si predata organelor de politie. Suntem insa rugati sa nu comitem acte de eroism, de vreme ce – potrivit unei informatii la fel de pretioase regasibile pe saitul realitatii tv (ala cu celebra intrebare “cum comentati?”) – se pare ca unul dintre agresori ar avea (atentie!) o “constitutie robusta”.

Tinand cont insa de aceste informatii, nu e nicio urma de indoiala ca organele legii controleaza pe deplin situatia, si ca de data aceasta nu vor mai apela la “bulibasa” pentru a convinge atacatorii sa se predea in buna pace si intelegere.

Suntem, adica, pe maini bune! Bune la ce? Poate stiti voi raspunsul..

Advertisements

4 thoughts on “Politia romaneasca si realizarile ei

  1. Avem un nou motiv pentru a de da seama că băieţii ăştia de la Poliţie mai au mult până departe… După ce că anchetele se desfăşoară cu foartemare greutate, apar astfel de “indicii” care l-ar face şi pe Hercule Poirot să dea cu pălăria de pământ…

  2. ihm, se striga de la balcoane, si pisicile isi ridica privirile obosite de atata citit din cartile prafuite si dau toate din cap si isi misca labutele aprobator 🙂 cred.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s