Ion Iliescu împlineşte astăzi 79 de ani; tineri de 18 şi 20 de ani au murit, în 1989, pentru ca cei 79 de ani să poată fi sărbătoriţi astăzi. Sute de oameni au luptat unii împotriva altora, pentru ca înainte de a împlini 79 de ani, omul acesta veşnic viu, să creadă în comunism când el se prăbuşea pretutindeni. Sute de oameni au murit pentru o idee, sunte de oameni au murit pentru libertate, pentru ca barbatul care refuza sa moara sa le poata aduce în fiecare decembrie coroane de flori. Ca să le poată construi monumente hilare în faţa cărora să se entuziasmeze. Iliescu n-a murit. Încă. Şi dacă va muri, va continua să trăiască. Pentru că prin el generaţiilor tinere le-a fost transmisă gena comunismului, a discursului debil, însă angajat, mincinos, însă sincer.

Ion Iliescu împlineşte astăzi 79 de ani,  însă eu, ca român, sunt nevoit să aştept ziua când se vor sărbători, prin uitare deplină, 79 de ani de la moartea lui. Da, aceasta este o declaraţie de ură, şi mai ales o declaraţie de dispreţ faţă de moartea care şi-a pierdut busola. Faţă de moartea care a ales complet aiurea între bărbatul care soarbe acum şampanie, cum făcea altădată în plenară şi la cincinale, în timp ce sute de morţi îl privesc dispreţuitori de sub pământul pe care el l-a aşternut, cu multe rânduri de mânuşi, deasupra lor.

Ion Iliescu împlineşte astăzi 79 de ani, dintre care nu-i pot ierta nici măcar unul.

9 thoughts on “Moartea fără busolă

  1. Sunt de acord cu tine, chiar dacă este foarte greu să spui că te-ai bucura cumva de moartea cuiva. Sunt de acord că Iliescu merita să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut la un moment dat. Mă deprimă faptul că apare şi zâmbeşte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nici nu vreau să moară – aş vrea să trăiască foarte mult şi să fie bântuit permanent de victimele sale…

  2. Chiar daca Iliescu este responsabil pentru multe victime de la revolutie, demonizarea unui singur om, nu o sa ne rezolve nici o problema. Facem din el un Tap ispasitor. Sistemul si ideologia care l-au facut posibil pe Iliescu sunt mai periculoase decat el, sa va aduc aminte ca a fost votat democratic de 2 ori de multi romani?! Nu, nu fac parte, dar din motive obiective, nu puteam vota pe vremea aia! Patetismul convinge dar nu rezolva nici una din problemele reale ale tarii acesteia!

  3. Ai dreptate, Ana. Nu e singurul vinovat si nu am intentia sa-l transform in singurul tap ispasitor. Insa imi manifest speranta ca nu il voi mai vedea zambind la tot soiul de comemorari, ca nu-si va mai celebra aniversarea in public, ca nu va mai aparea peste tot sa “instruiasca”. Iar daca o va face, atunci totul e permis

  4. Pun pariu ca peste 79 de ani, alti zambitori ii vor pune coroane de flori la mormant si la statui.

  5. Aici cred ca ai dreptate :). De fapt, ar merge urarea, insa numai cu un anumit accesoriu culinar alcatuit in principiu din atat de nutritivii germeni de grau. (eu prefer insa si un strop de rom pe deasupra:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s