Oamenii nu sunt infailibili. Mai mult decat atat, nici ideile lor nu sunt. Oamenii pot dez-amagi (se intampla cel mai des) la fel cum ideile pot dezamagi. Din aceste motive trebuie sa vina un timp cand faptele sa cantareasca mai mult decat sperantele pe care ti le-ai pus intr-un om sau intr-o idee. Trebuie sa vina un timp cand sa recunosti cel putin ca ai fost inselat, tradat, dezamagit, daca nu poti recunoaste ca tu insuti n-ai avut dreptate.

Toti acei oameni extraordinari, unii dintre cei mai de rasa intelectuali ai spatiului cultural romanesc actual, care si-au semanat sperantele in Traian Basescu, asa cum am facut-o multi dintre noi, prea multi, peste 50%, trebuie sa accepte ca le-au semanat in piatra seaca, in roca vulcanica si nu in terra rosa. Toti acei oameni care au crezut in Traian Basescu cu nebunia lui Romeo indragostit inca inainte de a o cunoaste pe Julieta, toti acei oameni care au crezut ca cel pe care-l asteapta s-a incarnat exact in Traian Basescu, trebuie sa aiba taria sa accepte ca au fost inselati. Ca Traian Basescu nu e nimic mai mult decat un joc de artificii. Atat. Nimic mai mult. O masca purtata cu talent.  O facatura.

Toti acei oameni care au crezut in Basescu nu se poate sa nu fi vazut lucrul asta. Nu se poate sa continue sa creada in el, in modernizarea Romaniei propusa de presedinte, in jocul lui de-a puterea cu ministri inventati peste noapte sau adusi de la teatrul de papusi. E timpul pentru o schimbare de atitudine!

10 thoughts on “E timpul pentru o schimbare de atitudine!

 1. Voi începe scurtul comentariu cu o declaraţie pe care o fac pe propria răspundere… Sunt unul dintre cei care l-au votat pe B. prima oară. Interesant este că de atunci nici nu am mai mers la vot, indiferent de scopul exerciţiului respectiv. A vota din nou cu B. mi se pare masochism politic… Fantastică potrivirea subiectului, Paul! Numai bine îţi doresc…

 2. Există Oastea lui Băsescu, mai subţiată, cu trecerea timpului, alcătuită din oameni care văd ceea ce vedeau atunci, eventual adaptat momentului. Obişnuim să spunem că sunt orbi. Ieşiţi din Oastea lui Băsescu, ni se pare că vedem mai bine. Şi vedem ceea ce văd alde Felix, Adrian Năstase, Ion Iliescu. Abia atunci scuturăm din cap. Pentru că există multe feluri de dreptate; niciunul infailibil. Mă întreb, în timp ce-ţi dau dreptate, care e dreptatea cea bună şi de ce suntem vehemenţi susţinând-o pe a noastră.
  PS Cred că textl tău m-a iscat şi că voi folosi răspunsul pe care tocmai l-am lăsat aici într-un comentariu mai amplu. Mulţumesc de iscare şi să ne mai citim!

 3. @ Cristi:
  Trebuie sa admit ca si eu l-am votat. Si poate ca mai bine de doi ani de zile m-am incapatanat sa raman credincios votului meu de atunci. Insa, asa cum spui si tu, a vota din nou Cu Basescu, nu e nimic altceva decat masochism..

 4. Sigur, exista tot felul de perspective si toate isi iau in serios rolul, ca sa zic asa. Exista circumstanet atenuante, exista nuante, etc. Dar cu toate astea, uneori realitatea se dezvaluie de la sine, fara rest. Nu trebuie decat sa privesti. Sa ai taria asta sa te uiti la lucruri fara sa incerci sa le scuzi. Asta e suficient.
  O dimineata frumoasa.

 5. Oamenii nu mai sunt infailibili. 😦 Ce păcat.
  Nu știu de ce atâtea speranțe într-un om care nu vrea decât să domine.
  Nu votez Băsescu.

 6. Asa e, Andi, ai dreptate. E trist ca trebuie sa re-invatam, cu fiecare om aproape, ca oamenii nu sunt infailibili. De fapt, cred ca asta nu invatam niciodata. Nu invatam decat, asa cum ai spus tu, ca nu mai sunt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s