Mâine suntem datori cu un vot. E un drept pe care-l avem şi care ne obligă. Un drept faţă de care suntem datori. Mâine va trebui să alegem conştient viitorul României, să decidem pentru noi înşine.

Alegerile sunt întotdeauna dificile, iar în cazul acesta alegerea este cu atât mai dificilă cu cât posibilităţile sunt foarte precare. Avem de ales între Traian Băsescu, un personaj agresiv, ahtiat după putere, pregătit să facă orice fel de compromis şi orice fel de pact, cu seninătatea celui care poate oricând să le trădeze. Omul care a crezut până acum că România are nevoie de un guvern PD-L-PSD, (atât timp cât calculele electorale îl favorizau) şi care este convins acum că României îi trebuie un guvern PD-L-PNL (pentru că o astfel de alianţă îl favorizează mâine). Un preşedinte care şi-a permis să lase România fără guvern într-o perioadă de criză, fapt cu consecinţe dezastruaose, pentru a controla şi organiza alegerile. Un om a cărui cea mai mare virtute este aceea de a-şi cere scuze, cu ochii în lacrimi…şi atât. Un om care, ieşit din pliurile FSN-ului, ministru sub guvernele „de tranziţie”, când Iliescu era încă votat de o largă majoritate, ne ameninţă cu o modernizare a României şi cu promovarea tinerilor în funcţii importante.

De cealaltă parte, Mircea Geoana, un personaj stângaci, cu o retorică fragilă, în spatele căruia susţinătorii lui Băsescu aşază toţi „mogulii” ţării, toţi comuniştii şi neocomuniştii, trecând sub tăcere amănuntul că Geoana n-a făcut parte din cele două guverne de după ’89 când dispărea flota României. Un om care nu trimitea de pe mare scrisori de dragoste către primul bărbat al ţării, dar care depinde de grupuri de interese, şi se află în umbra malefică a lui Năstase, Iliescu, etc. Un om în jurul căruia, împotriva imaginii sale construite de Băsescu, s-au adunat PNL-iştii şi UDMR-iştii, şi chiar PRM-iştii, un om care are susţinerea lui Ciuhandu şi a Doinei Cornea, lui Câmpeanu şi a altor lideri importanţi ai partidelor liberale. Care ştiu că Băsescu reprezintă trecutul, şi nu posibilitatea de modernizare a României. Băsescu reprezintă o ţară în care se conduce cu piciorul în gâtul adversarului, cu ameninţări, cu înjurături, cu hă-hă-ieli. O ţară după modelul PD-L-ului pe care îl conduce cu autoritatea unui dictator.

Băsescu e trecutul şi trebuie să rămână trecut! Geoană împreună cu viitorul guvern Johannis, fără să fie viitorul sau măcar prezentul, e ALTCEVA. Despre asta e vorba. Votaţi mâine pentru o altă Românie!

Advertisements

6 thoughts on “Maine suntem datori cu un vot! (Romania fara -escu!)

 1. Da bine zici mai Phaule, fara …escu sa fie maine Romania. Dar, bineinteles ca te-ai prins, nu? Fara Ili…escu! Si fara papusari de carton!
  Geoana n-a facut parte din guvernele de dupa 90? Da ce vorbesti mai draga Phaule? Pai bine ca a facut parte din PCR.

  Cica zice Geoana ca la Revolutie era prea tanar sa-si aminteasca ceva. Avea 31 de ani! Sigur ca era prea tanar! Eu cred ca si acum e mult prea tanar pentru a putea fi presedintele Romaniei. Si nu numai eu cred asta, ci multi altii. De fapt se poate vedea acest lucru de la o posta.

  Nu stiu cum mai poti crede tu in bazaconiile tip “independentza lui Johannis” sau “independenta lui Geoana”?? Se poate vedea de la o posta clica din spatele lui Geoana, pentru ca daca clica nu-i spune/scrie ce sa zica in public, saracutzul nostru “neo” se blocheaza si nu mai stie nimic! E inadmisibil sa avem un asemenea presedinte!

  Ce cauta Geoana la SOV in acea noapte, dupa ce prietenul lui SOV ce era condamnat in scandalul FNI a fost arestat? Imi poti explica si mie?
  Poate scrii si despre acest lucru un articolas pe blog, ce zici? Cred ca ti-ar creste ceva audienta, nu gluma! 🙂
  Cica zice SOV: domnul Geoana a venit la mine sa se relaxeze si am palavragit o gramada despre una/alta. Saracutzul de el, fi-iar lui sa-i fie, era asa obosit ca pe la 1 noaptea a simtit o covarsitoare nevoie de relaxare si a decis ca cel mai un loc pentru asa ceva e acasa la SOV. Asadar, s-a strecurat pe furis pana la SOV unde s-a relaxat binisor si a palavragit despre o gramada de lucruri. Lucruri bineinteles ce nu tin de campania electorala, de arestari sau de Cotroceni. Nu! Astfel de lucruri erau vrea vulgare si nefolositoare pentru scopul lui Geoana din acea seara: a se relaxa binisor in compania lui SOV.
  Se putea duce in plina zi sa se relaxeze la SOV daca asa voia, nu la 1 noaptea si pe furis! Un astfel de comportament vorbeste de la sine! Trebuie si tu sa recunosti. Si tu sustii in continuare ca clica nu se afla in spatele lui Geoana! Sau ca mosulica de Iliescu e vai mama lui, ce ma tot iau de el! Trage inca de sfori draga Phaule si trage bine. Sau, hai, iti conced – dat fiind faptul ca Ilici al tau …escu a cam imbatranit – trage de sforicele, lasandu-l pe Vanghelie sa straga de odgoane, impreuna cu Nastase (ca-l tine!) & Co.

  Cat priveste atitudinea lui Ciuhandu, a lui Campeanu sau a Doinei Cornea, cred ca acestia au fost dusi in eroare.
  E o fantoma, draga Phaul, asa-zisa coalizare in jurul lui Geoana. Nu exista decat interesul si dorinta de rasbunare contra lui Base, nu vreun nobil interes national. Asta e clar!

  De exemplu, Caramitru si-a dat demisia din partid, dupa ce Ciuhandu a facut gestul respectiv, iar PNTCD-USA a indemnat electorii sa voteze impotriva lui Geoana si s-au aratat f dezamagiti de Antonescu care s-a vandut pe interes. Acel drag de Crinutz care in campania la primul tur in balacarea in tot felul pe Geoana, ii ruga pe Hrebe sa nu-l mai tina ascuns pe iepurasul Geoana sau ii acuza fatis pe Geoana ca e sustinut de Ilici.

  Deci, draga Phaul, din pacate tin sa-ti spun, ca argumentele tale nu mai tine. Degeaba acuzi tu intr-una pe Base si incerci sa-l fardezi pe Geoana. A inceput sa miroasa de la o posta toata treaba cu Geoana. Asa ca, nu e nici Base mai bun, dar in situatia de fata, nu avem alta solutie decat sa alegem raul cel mai mic, adica pe Base (si sa scapam de neo, de oligarhi, moguli – sau zi-le cum vrei tu – si de papusa de paie ce e trasa cu sforicele de maini si de picioare de trupa de teatru “NEO”).

  Asadar, sa votam, maine e intr-adevar sansa noastra – precum spui draga Phaul – sa scapam de …escu: de Iliescu!

 2. Sigur Victor, toti au fost indusi in eroare, numai tu si cu Traian Ungureanu aveti dreptate! Foarte filosofica perspectiva, n-am ce zice. Auzi, da voteaza tu cu Basescu, ca poate strange si el 20-30 de procente maine. Si hai sa-ti zic ceva. Basescu e mai comunist si mai oligarh decat toti la un loc. Si pe deasupra mai e si prefacut, smiorcait, onctuos si patetic. Bleah! Si dracu’ e preferabil in locul lui, ce sa mai zic de Geoana…

 3. intre atatia esci eu vreau doar sa spun ca imi place cum ninge la tine pe blog. dar cred ca ar trebui sa iti pui o caciula in poza aia…

 4. M-am gândit deseori că ar trebui să scăpăm de zodia lui “escu”, chiar dacă pot găsi şi lucruri pozitive la cei ce s-au perindat, mai puţine la ultimul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s