Iata ca incepe din nou lupta impotriva marii coruptii. Dosarele “Nastase” sunt iarasi scoase la lumina, dupa sase ani de urmariri care n-au insemnat altceva decat spectacol si jocuri de lumini. Basescu incearca acum varianta “circenses” din motive de lipsa de paine. cum s-o dreaga cu atatea disponibilizari, cu impozitul forfetar care, in ciuda tuturor declaratiilor, continua sa se aplice la fel ca si inainte, cu “reforma” din invatamant care ameninta sa arunce Romania in Evul Mediu.
Si ce ministru faimos avem la invamant? Si ce face dansul? Desfinteaza scolile de la sate din motivul ca nu se intruneste numarul minim de elevi? Asistam, as zice, la o campanie constienta de distrugere a bazelor invatamantului romanesc. Si sistematica. Asta inseamna “refoma” invatamantului? Ca zeci de mii de copii de la tara sa faca zilnic zeci de kilometri ca sa poata invata? De ce sa ne miram ca numai putini dintre ei ii vor face.Numele de reforma a fost dat, in ultima vreme, celor mai teribile si mai crute masuri economice sau sociale. Efectele nu sunt greu de prezis: cresterea analfabetismului, lipsa, printre tineri tarii asteia, a unei culturi genrale temeinice.
Timp de douazeci de ani sistemul romanesc de invatamant a fost cu minutie distrus. Dar nu filosofi ne trebuie, da-i dracu’ de filosofi, ca astia ti se urca in cap si ies in strada si scriu pe bloguri si sint nemultumiti cand lucrurile merg prost, cand observa cancerul dezvoltandu-se in voie in propriul partid, in propria ograda. NU, nici vorba, ne trebuie tinichigii si mecanici auto, domnule Basescu, care sa faca treaba calumea si sa se multumeasca cu circul de seara, de la televizore. Cu fotbal. Cu “tradati din dragoste”.
Ce tara este asta care se conduce asa cum este acum condusa Romania: cu ministri incompetenti, mentinuti in functii de mangaierile prezidentiale si de imbracamintea sumara, de firma; cu ministri care nu se pricep la altceva mai bine decat la devalizare; de toate felurile; si cu un prim-ministru prea-plecat in fata marelui conducator.
Ce tara e asta in care Elena Basescu castiga mandat de europarlamentar si zeci de “intelectuali” ii ridica osanale? Ce tara e asta in care trebuie sa votezi cu un securist ca sa nu trimiti in parlament o baiatu’ lu tata?
Ce tara e asta in care fratele presedintelui, Mircea Basescu, se gudura pe langa Bercea Mondial, si nu rateaza posibilitatea de a-i fi nas nepoatei blandului interlop?
Asta e tara noastra? Asta e Romania?

Nu poti sa nu simti o imensa frustrare in fata acestor intrebari.

Asta nu e tara mea, e teatrul de papusi al lui Basescu! Teatrul lui absurd! Bine-ati-votat, dragii mei! Sa traiti bine.

9 thoughts on “Teatrul de papusi al lui Basescu..

  1. Bine că e doar link şi nu se află în blogroll…

    Cât despre “adunarea la dosare”pe scena MINCIUNII…mai bine să ne citim bine…

    Seară faină!

  2. “Dar nu filosofi ne trebuie, da-i dracu’ de filosofi, ca astia ti se urca in cap si ies in strada si scriu pe bloguri si sint nemultumiti cand lucrurile merg prost, cand observa cancerul dezvoltandu-se in voie in propriul partid, in propria ograda” – aş completa un pic dacă mi se permite: nu numai filozofii ar trebui excluşi din societate, ci şi poeţii, prozatorii, pictorii, sculptorii, actorii… Dom’ Băselu’ nu are nevoie de aşa ceva, ci doar de ţuţeri…

  3. Cristi, completarea ta este foarte bine venita. Basescu are doua solutii pentru astfel de oameni. Ori ii cumpara (cazul Patapievici), ori ii desfiinteaza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s