Dupa ce mai ieri primeam ordin de la manelistul sef de la Cotroceni sa ne facem tinichigii si mecanici auto si sa ne lasam dracu’ de filosofie, iata-l pe distinsul presidentiabil constatand ca 99% dintre romani sunt ascultatori si iubitori ai manelelor. Pe scurt. Manelisti. 99 %. Si asta pentru a face dovada unor relatii apropiate dintre romani si rromi.

Manelismul s-a transformat, asadar, intr-o calitate, un semn al bunei-intelegeri intre rromi si romani! Trebuie sa fie un pic de xenofobism la mijloc, daca nu-ti plac manelele, nu-i asa, domnu’ presedinte?

Eu simt nevoia sa-i transmit de-manele-ascultatorului presedinte Basescu ca, daca pofteste, sa-i faca manelisti pe aia de-or votat cu el ca poate aia or sa-l inghita si-or sa inceapa, in cor, debordand de o hermeneutica scelerata, sa explice intentiile formidabile ale presedintelui manelist. Sigur, ar face mai bine toti aceia sa-si tina macar din modestie fleanca, si sa nu mai faca apel la formidabilele lor calitati de hermeneuti. Acelasi lucru il recomand cu caldura si manelistului sef pana la finalul mandatului sau.

Dixit!

39 thoughts on “Argument manelist al unui presedinte manelist

  1. Da. Daca puteam orice acum nu ti-as fi scris, m-ai fi auzit! Dar nu pot. Deci da, “aproape” orice… 😛

  2. 🙂 eu nu prea urmaresc stirile, dar schimband canale m-am lovit de ea pe “canalul poporului” adica vox-news; deontologii o analizau ca pe un mesaj dintr-o alta galaxie 🙂 🙂

  3. Oricat de mare ar fi IQ-ul omului,daca gusturile celor de langa el nu le pricepe..si nu le acorda dreptu`de-a le placea si altceva decat propriile placeri,rezultatu` este acela ca numai intelept nu este! Cum poti sa etichetezi dupa genu` de muzica ascultat,si cum poti sa te simti superior doar ptr ca nu asculti manele? Si cum poti sa nu intelegi? Eu nu-i inteleg pe cei care nu inteleg..

  4. @ Ana-Maria:
    Discutia nu se poarta aici asupra IQ-ului, nu are nicio relevanta in chestiunea asta. Si nici despre incalcarea drepturilor nu e vorba. Tu spui ca eu nu le-as acorda dreptul..Ba da, le acord tot dreptul sa asculte manele, dar asta nu schimba lucrurile cu nimic.
    Un lucru trebuie insa sa fie clar. Daca peste tot este numai o chestiune de gusturi, atunci nu mai putem discuta despre nimic, atunci nu mai exista scara de valori, atunci intre brancusi si un pietrar nu e nicio diferenta.
    Deci pot sa etichetez o persoana care asculta manele drept manelist (in sens peiorativ, desigur) tocmai pentru ca o inteleg, tocmai pentru ca imi dau seama de nivelul ei intelectual precar. Pentru ca pe un om il cunosti mai ales dupa lucrurile in care gaseste satisfactie si placere. Unii stiu sa se bucure de un spectacol de opera, de un concert, de fictiunile lui Borges (de exemplu) si altii gasesc placere in ascultarea manelelor, in injuratul pe stadioane, in pungile de seminte. Intre cele doua optiuni nu e chestie de gust, e chestie de bun-gust (de educatie!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s