Aţi votat cu Băsescu? Adică cu Boc, cu Udrea, cu Videanu, cu Ritzi, cu Berceanu, cu Blaga, etc? Ati votat cu mana de fier sprijinita în mitralieră? Aţi primit ce-aţi meritat! V-a ciuruit, fraierilor! Şi după ce-şi dezbracă masca aia purtătoare de ochelari cu care dă interviuri şi vorbeşte ca un om mare, ca un tătuc, aruncând vina pe cei pe care tot el i-a antrenat mai înainte pentru asta, ca într-o piesă de teatru chibzuit închegată, îi înfloreşte pe faţă, desfigurându-l, hăhăitul ăla barbar, batjocoritor, de care v-aţi îndrăgostit cu toţii.

Dar nu e nimic, căci toată floarea intelectualităţii româneşti, acei vajnici „intelectuali ai lui Băsescu”, o să vină ei acum cu tratate filosofice sau felosofice şi-o să vă convingă cât de rău ar fi fost cu Geoană şi cu Antonescu, si ce geniu administrativ este Boc & comp. Si-o să vă povestească ce casete mai au ei pe-acasă cu Johannis, şi argumentele lor bine mânuite o să vă călăuzească pe timp de criză, o să vă ţină de foame şi-o să vă crească copiii, o să înlocuiască indemnizaţiile de şomaj, şi-o să ţină loc de pensii.

Şi tot ei il vor face sa para pe  Băsescu un despot luminat fără de care n-aţi fi găsit niciodată calea mântuirii!

Noapte bună!

21 thoughts on “Lectia de cinism (II)

 1. Tranşante, poate crude cele spuse, dar ele trebuie asumate de jumătate dintre participanţii la vot şi de toţi cei care aveau dreptul de a participa dar nu au făcut-o! Ştiu că acum e greu de acceptat, dar cred că asta e lecţia dură pe care românii trebuie, până la urmă, să o memoreze, să nu o uite ca pe tabla scăderilor şi împărţirilor care dor! Iar altă dată să fie foarte circumspecţi cu omul real, cât de real poate fi el la televizoare şi nu de fantome: comuniştii care se întorc, capitaliştii care abia aşteaptă să ne… sugă (vlaga naţională, desigur) şi câte altele… Oricum, unele dintre televiziuni, dacă nu toate, nu ştiu cum or să-şi spele păcatele… Nu mă sfiesc să-i numesc imbecili pe toţi cei care se mai uită la vorbele plimbate de toţi tatulicii… Dintre ei, domnul moraru e un imbecil prost!

 2. Pingback: Joi « Ioan Usca
 3. @ Dumitru Agachi:
  Asta e si speranta mea, atata cata mai e. Ca romanii vor fi serios zdruncinati de experienta asta si treziti din somnul lor de douazeci de ani, si la urmatoarele alegeri o sa avem cel putin 75% prezenta la urne, si oamenii n-o sa mai voteze pentru 50 de lei.
  Sper sa fie asa!

 4. @ daurel:
  eu sint convins ca se gasesc asa, cateva….milioane de romani…sau macar cateva sute bune de mii, care tot cu PDL o sa voteze la urmatoarele alegeri!

 5. … mie cel mai trist mi se pare ca romanul, mai ales tanarul roman, se indoapa cu musaca a la Cristi Brancu, cu manele a la Turnuletele ticata-ticata, asta este viata-mea! cu mult ruj si botox si silicoane, cu rosii care pleaca de la sursa verzi si se coc in containere the-last-generation, cu american poc=poc, cu intorsu-spatelui la prietenul din copilarie, cu infectii si medicamente proaste, cu cat mai multe “e gratis” la invalmaseala… cu nu-mi-e-dor-de-anda-calugareanu si poveste, cu nu-am-carti-da-am-reviste-chiar-click si alte si alte… asta e trist, ca poporul este decadent si nici nu isi da seama… si asa va aluneca lesne in orice capcana cu usurinta intinsa de istorie, realitate…

 6. @ Iulia:
  cred ca ai foarte multa dreptate; romanii traiesc intr-un orizont de precaritate morala si culturala, intr-o continua mediocritate din care nu-i trezeste nimeni!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s