UPDATE:  Aveti aici un articol de-a dreptul penibil scris pe tema discursului tinut de Basescu, de catre domnul Rogozan, un infocat sustinator al presedintelui din ratiuni care ne scapa…

Discursul lui Basescu din aceasta seara n-a surprins cu nimic. Nici macar prin nesimtire. Nici macar prin ipocrizie. Nici macar prin tonul apocaliptic cu care condamna la moarte milioane de pensionari si la haos intreaga tara.

Presedintele ne-a convins insa ca este RESPONSABILITATEA lui sa ne spuna in ce situatie se afla tara. Noi l-am intreba pe domnul presedinte, de cand a devenit acest fapt responsabilitatea dansului?

– Cand semna marirea salariilor profesorilor cu 50%, dand asigurari ca nu banii lipsesc, ci vointa politica, era tot responsabilitatea lui sa ne spuna acest lucru?

– Cand ne asigura ca Romania nu are nevoie decat “de o centura de siguranta”, ca acordul cu FMI trebuie facut mai degraba de dragul FMI-ului, ca sa-i avem mai des la Bucuresti si sa mai schimbam o vorba cu ei, atunci tot responsabilitatea lui era sa ne aduca la cunostinta acest lucru?

– Cand ne anunta, ciocnind pahare de sampanie, ca anul 2010 e “anul in care vom iesi din criza”, aceeasi responsabilitate il forta la astfel de declaratii?

E limpede ca ceea ce numeste domnul basescu responsabilitate este ipocrizie, inconstienta, prostie, la limita, iar aceasta resemantizare tradeaza un dispret urias fata de dobitoacele care populeaza tara aia, si care nu sunt bune decat “de ciuruit”, carora li se dau explicatii de conjunctura, numai atunci cand are presedintele accese de “responsabilitate”, fardand, sarmant, furtul de proportii istorice si guvernul mafiot care conduce tara si care absoarbe in proportie colosala banii de la FMI si UE.

Romania nu mai are nicio sansa. E prea tarziu – si prea complicat – sa mai scape de regimul Boc-Basescu-Udrea; si cu ei, singura certitudine este ca Romania se va afunda si mai tare in criza economica si sociala (ambele reflexul unei crize morale si politice).

Mai merita facuta observatia ca atunci cand asa-zisii intelectuali isi tradeaza din “idealism”, idealurile si consimt la o conspiratie impotriva populatiei, manipuland-o grosolan prin fumigene ticluite cu pricepere, nu numai ca nu se mai intrevede nicio sansa de insanatosire a climatului moral si politic al tarii, dar sansele ca o astfel de insanatosire sa se produca sunt intr-un declin abrupt. Iar romanii isi merita soarta, pentru superficialitatea si nepasarea lor, pentru ca au construit o societate in care mita este lingua franca si prostitutia morala cutuma suprema!

Si pana cand natia asta nu va fi trezita din adormirea si mediocritatea ei – daca acest lucru se va intampla vreodata – Romania e menita sa ramana aceeasi tara de mana a 3-a, in urma multor tari africane, din care trebuie sa evadezi, cumva, in lumea civilizata.

14 thoughts on “Responsabilitatea – noul nume pentru ipocrizie

  1. Pingback: NOAPTE «
  2. @ Cristian:
    Ar fi bine daca ar fi numai atat! Dar discursurile lui sunt “frectie la piciorul de lemn” ca sa iti atraga atentia ca ti-l taie pe ala sanatos (ma rog, 25 % din el!)

  3. zbrrr… as zice, nervii nostri ni-i papa de-i lasam, asa ca zbrrr si sa merjem on pic pe udeva, sa ne incarcam bateriile, ca om avea nevoie de energie pe parcurs…

  4. nu pot decat sa multumesc si sa-mi cer iertare ca nu sunt la fel de teafar 🙂
    (desi am pana muiata in luceafar 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s