Va mai amintiti de domnul Funeriu? Ei bine, eu uitasem… Dar iata cum, la vreme de seara, rasfoind ziarele, mai citind una-alta, dau peste figura imbalsamata a mai sus-numitului, care vine cu o propunere, iata, de “modernizare si reforma” a sistemului de invatamant: conceperea unor manuale de scoala cat mai atractive pentru elevi.  Si pre cand citeam eu aceasta stire si luam la cunostiinta intentiile (bune) ale domnului Funeriu, iata ca imi aduc aminte ca dansul marturisea, acum cateva luni, la inceputul gloriosului sai mandat, ca se plictiseste de moarte citind manualele de scoala si ca, NEAPARAT, trebuie altele noi.

Manualele insa sunt pentru invatat. Nu i-a spus nimeni domnului Funeriu ca un manual nu se citeste ca un roman, ci se parcurge timp de unul sau doua semestre? Ca e firesc sa te plictisesti citind manualul de chimie organica pentru clasa a XI-a sau cel de anatomie? Consilierii dansului insa, ocupati cu subtile hotii, l-au lasat sa creada ca ar trebui sa fie vorba de Nabokov cand i-au dat manualul de romana in mana. Din pacate pentru domnul Funeriu, lucrurile nu stau chiar asa.

Insa daca sus-numitul are astfel de intentii bune, eu sint, iata, gata sa-i ofer cateva idei pentru a-si pune intentiile in practica, sugerand urmatoarele:

Pentru manualul de romana am urmatoarele sugestii:

– fie FHM, pentru baieti,

fie cataloagele lunare cu produse de la AVON pentru fete

Pentru manualele de matematica:

Optiunile de pariuri la cateva case mari de gen, plus 5 lei pe saptamana, gratuit, pentru ca elevii sa nu-si cheltuiasca banii de buzunar

In privinta celorlalte manuale, am convingerea ca domnul Funeriu, pornind desigur de la ideile mele, va face cele mai bune alegeri pentru un invatamant romanesc de calitate.

40 thoughts on “Manualele domnului Funeriu

 1. Da, iti amintesti cum ii sufla aia la ureche venerabilului??? In ce tzara traim!Nu incetz sa ma uimesc…

 2. PS Sigur ca tre alte manuale: si partul are clienti pe la edituri!!!SA NU AVEM SI NOI FALITII NOSTRI??

 3. @ Elena:

  Intr-adevar, scena ar fi fost uimitoare si pentru Eugen Ionescu. Un ministru al invatamantului, mare cercetatorul, sef de comitete si comitii, repetand cuvant cu cuvant, nescapand niciun rand, ce-i dicta dominisoara de la el…

 4. vb de dl acela care a lucrat cu un premiant Nobel pe chimie, care a atras fonduri de 2 mil Euroa la Munchen, care a lucrat la cel mai bun Institut de Chimie si Fizica din Japonia etc?????

  oricum, cred ca dl Funeriu nu are insomnii gandindu-se ca un amarat de blogger care scria articole jenante in Rost si alte fituici, ii tine socoteala..

  da-ti doua plame si apuca-te SERIOS de filosofie, lasa ciorile vopsite ale…datului cu parerea…

 5. manualele alternative de istorie ar trebuie, de fapt, sa fie manuale de istorie alternativa. in care germania a castigal a doilea razboi mondial, dacii i-au batut pe romani…

 6. manualele alternative de istorie ar trebui, de fapt, sa fie manuale de istorie alternativa. in care germania a castigal a doilea razboi mondial, dacii i-au batut pe romani…

 7. hei, gigi, n-am inteles ce legatura are baba cu mitraliera?? au folosit cu ceva cele 2 milioane de euro atrase la Munchen invatamantului romanesc? Sau poate faptul ca a lucrat cu un premiant Nobel?
  combati bine, n-am ce zice. Bine, poate o urare de somn usor tot ti s-ar potrivi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s