Căpitanul Saragoza nu îndrăznea să-şi imagineze că desenul pe care tocmai îl isprăvise ar putea fi unul dintre cele mai frumoase lucruri făcute vreodată de o mână de om. Când Lucilio îi aduse – privind desenul – laudele pe care căpitanul le merita cu prisosinţă, el respinse, cu o fluturare de mână, cuvintele meşteşugite ale matelotului, dar le primi totuşi cu un zâmbet care nu-i scăpă acestuia din urmă. Pentru a arăta ca laudele nu erau numai o pornire slugarnică a supusului faţă de stăpân – ceea ce, dragii mei, se întâmpla să fie perfect adevărat – Lucilio îl înştiinţă în grabă pe căpitan de moartea marinarului ale cărui picioare fuseseră smulse, cu o zi înainte, de lanţul ancorei, apoi apropiindu-şi palmele în semn de rugăminte îi ceru căpitanului să vadă şi celelalte desene. Căpitanul Saragoza nu era într-atât de încuiat încât să nu priceapă adevăratele intenţii ale matelotului său, însă era prea dornic de laude ca să-şi permită să aibă dreptate. Aşa că luă, fără grabă, caietul pe care mâzgălise, în unele rânduri, tot felul de  lucruri, şi începu să răsfoiască prin el. Astăzi putem afirma aproape cu certitudine că desenele care îi fură arătate lui Lucilio acum mai bine de trei sute de ani în urmă erau exact acelea de care ne folosim acum pentru a pune pe hârtie, cu maximă acurateţe, viaţa căpitanului Saragoza.

15 thoughts on “Bolile de piele la trilobiti (intermezzo)

  1. Scrisul tau ma duce spre starea aceea superba din Marquez. Bietul capitan! Cand o sa-si expuna desenele, toti marinarii vor fi morti!

  2. Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si http://www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea “Parteneri”,eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului http://www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul “jocuri pentru copii”

    P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

    alina2006sm@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s