Domnul Cristian Preda, totusi unul dintre foarte putinii critici ai politicii guvernului Basescu-Boc si a PDL-ului din care dansul face parte, apare astazi cu o declaratie destul de interesanta, publicata, in extenso, pe hotnews. Domnul Preda afirma in aceasta declaratie, cu transanta cu care ne-a obisnuit, ca:

Numele meu, al Monicai Macovei, si al lui Traian Razvan Ungureanu au fost folosite de PDL, iar acum mi se reproseaza ca nu suntem solidari cu partidul”

Ceea ce, desigur, uita sa aminteasca domnul europarlamentar PDL este faptul – nesemnificativ, desigur – ca atat dansul cat si celebrul TRU au avut serios de castigat de pe urma acestei “incuscriri” cu PDL-ul: si unul si altul au fost saltati in barca europeana a PDL-ului, acest vaporas de plimbat intelectuali romani pe care PDL-ul nu va ezita sa-l scufunde atunci cand dinamica voturilor o va cere. La fel ca multi alti intelectuali romani pana atunci respectati, care alcatuiau o societate civila aparent sanatoasa, domnul Cristian Preda a ales sa treaca, cu arme si bagaje de partea PDL. Si el, ca si altii – sau poate mai ales altii – au facut-o pentru fotoliile de europarlamentar, de director de institut cultural, pentru pozitii confortabile si, de ce sa nu spunem, bine remunerate, in cadrul celebrului institut de studii populare, nascator de tot felul de miscari de dreapta corcite cu noi republici care ofera cetatenilor Romaniei confortul “colectiei” (vezi stralucita initiativa a unui stralucit intelectual roman de renume mondial, dnul Mihai Neamtu).

Toti acesti intelectuali sedusi ori cumparati de PDL simt insa ca se apropie momentul in care balastul, care a tinut corabia pe linia de plutire pe timpul vartejului electoral de la ultimele alegeri, urmeaza sa fie aruncat peste bord. Ii uneste pe toti disperarea de a ramane fara stapan, de a se transforma, peste noapte, din intelectuali ai lui Basescu in intelectuali maidanezi. De aici si aceste tumultoase nasteri ale asa-zisei drepte romanesti, de aici invectivele la adresa pardidului care i-a imbracat si i-a trimis la Londra sau la Bruxelles, de aici frustrarea pe jumatate indreptatita a tradatorului care se simte tradat.

Ramane, desigur, intrebarea daca toti acesti intelectuali asa-zis de dreapta, care au sustinut sau au facut parte dintr-un guvern ale carui politici au fost profund de stanga, vor reusi, inca o data, sa prosteasca sau sa cumpere voturile unui popor abulic, narcotizat si suferind, invrajbit si manipulat.

5 thoughts on “Un pic de ipocrizie (sau un pic mai multa) nu strica!

 1. Buna seara

  nu am ragazul sa caut locul potrivit pe acest blog,
  dar stiu ca il iubesti, nu doar il apreciezi pe Carl Sagan,
  iar astazi cred ca esti unul dintre cei care nu au uitat ca a fist ziua sa de nastere….
  este acolo, in pulberea aceea de stele,
  doar ca noi nu am stiut sa ne luam destinul in maini….

  —–

 2. Asta e… o analiza lucida si care ramine amara. Noua republica de la Ploiestiul unei republicane focoase e un proiect cit o ceapa degerata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s