După ce epuizară toate discuţiile despre modă, pisici şi rude care au trecut de curând la cele sfinte, cele două doamne oftară îndelung şi aproape adormiră. „Îşi fac somnul de frumuseţe“, le ironiză în gândul lui vlăjganul de vreo douăzeci şi ceva de ani care spăla pe dinafară geamurile clădirii, agăţat dracu’ ştie cum între etajul unsprezece şi doisprezece. Şi de parcă acel gând neruşinat reuşi să treacă, cine ştie cum, prin geam şi să le tulbure picoteala, cele două doamne îşi reluară brusc discuţia, ca la o apăsare de buton.

– De ceva vreme, se confesă doamna puţin mai în vârstă, nu mai pot cu niciun chip scăpa de cearcănele astea. Învaţă-mă, arată-mi, spune-mi ce să fac, ceru ea aproape disperată, în vreme ce conlocutoarea ei zâmbea ca la o ispravă plină de nepoţei, de noroi şi de mame disperate.

– Draga mea, începu ea în cele din urmă, văd că ai terminat cu cojile de cartofi, de castravete sau de mai ştiu eu ce, despre care îmi spuneai că fac minuni acum ceva vreme. Să-ţi spun eu cine face minuni: bisturiul! Ai auzit de Albă-ca-zăpada? Ei află de la mine că Albă-ca-zăpada este produsul finit al câtorva operatii estetice de mare fineţe. Şi nu e vorba că n-am avea clinici bune în ţară. Ia de exemplu Clinica Zeta, pe unde am trecut, fireşte, şi eu. Tot de la Zina, a lui Barbu, am aflat de ea. Rezolvă orice problemă legată de cearcăne şi, la nevoie – sugeră ea maliţios –  poţi apela şi la chirurgia oculoplastică. Îţi oferă tratament personalizat, iar pentru că intervenţia foloseşte tot soiul de tehnici moderne, n-are să rămână nicio urmă.

Şi în timp ce îi detalia în continuare avantajele unei astfel de intervenţii chirurgicale – de care se folosise şi ea – se ridică de pe scaun şi se mută în faţa laptopului. Căută un pic apoi, după ce îşi verifică dintr-o privire pagina de facebook şi apăsă, la întâmplare, pe câteva like-uri, îşi chemă prietena s-o lămurească definitiv.

– Pe tine ar trebui să te plătească – şi încă bine – reflectă bucuroasă doamna mai în vârstă, pentru publicitatea pe care le-o faci. La gluma ei fadă, cealaltă doamnă îi răspunse cu un zâmbet pe măsură. Şi tot cu zâmbetul ăla se despărţiră, la plecare, după ce dezbătură îndelung avantajele şi foloasele acidului hialuronic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s